صادرات-محور باشید!

روز صادرات

اگرچه صادر کردن محصولات (کالا یا خدمت) به سایر کشورها استراتژی خوبی به نظر می‌رسد اما موضوع به این آسانی هم نیست! اگر فکر میکنید صادر کردن مازاد تقاضای داخلی شما را موفق می‌کند کمی تأمل کنید و ادامه این مقاله را بخوانید.

 

بسیاری از شرکتها قصد دارند وارد بازار جهانی شوند، ولی با چشمانی بسته و خوش‌بینی بیش از اندازه. آنها فراموش می‌کنند که نیاز به مهارتهای مدیریت حرفه‌ای و برنامه‌ریزی استراتژیک مؤثر دارند. بنابراین نتیجه‌ای جز زیان و خروج از بازار جهانی بدست نمی‌آورند. شرکتها باید تصمیم بگیرند آیا می‌خواهند محصول فعلی‌ خود را به بازارهای خارجی بفرستند، یا محصولاتی را برای بازارهای جهانی تولید کنند. تصمیم دوم استراتژی تولید صادرات-محور نامیده می‌شود. اگر تصمیم بگیریم محصولاتی را با یک شریک خارجی برای بازارهای داخلی تولید کنیم، در آن صورت استراتژی تولید وارات-محور را در پیش گرفته‌ایم. اگر شرکتهای ما بخواهند فراتر از بازارهای محلی رفته و وارد بازارهای بین‌المللی شوند، باید جایگاه بازار و برند خود را واضح کرده و آن را به سطح رقابتی جهانی برسانند. شرکتها باید اطمینان حاصل کنند که محصولات آنها دارای قیمت رقابتی است، کیفیت بالایی دارد، و خدمات پس از فروش عالی ارائه می‌کند. ایجاد فرهنگ بازار جهانی و استراتژی مشارکت با شرکتهای خارجی، باید به دقت برنامه‌ریزی شود و با دید سرمایه‌گذاری بلندمدت در برنامه‌ریزی استراتژی شرکت قرار گیرد.

اگر علاقه دارید در مورد استراتژی صحیح صادرات بدانید می‌توانید این مقاله را ببینید:

 

استراتژی صادرات محور یا جایگزینی واردات؟

امیدوارم اگر به صادرات فکر می‌کنید، آن را یک استراتژی اساسی و مجزا ببینید و نه یک راه کمکی برای جبران چالش‌های سازمان در فروش داخلی. اگر صادرات با رویکرد صادرات-محوری و با توجه به نکاتی که مختصراً در متن و لینک بالا ذکر شد انجام شود می‌تواند سکوی موفقیت سازمان شما و تبدیل شدن به یک سازمان بین‌المللی واقعی باشد. موفق و صادرات-محور باشید!

 

اگر تمایل دارید از تجربه ۴۰ ساله اینجانب از زندگی و کار در بازارهای اروپایی و عمان برای صادرات استفاده کنید، می‌توانید با این شماره (واتساپ یا تماس) با ما در تماس باشید.

نوشته های مرتبط